Healingpraktijk Tineke van der Gun
     
  Home
  Een behandeling
  Intake gesprek
  Wat cliŽnten zeggen
  Achtergrond
    Reiki
    Shamballa
    Aura
    Chakra
    Kristallen
  Tineke van der Gun
  Contact
     
     
     
  Kolibrie
     
 
     
 

Wat is reiki
Reiki is eind negentiende eeuw herontdekt door een boeddhistische meester, Dr. Usui. De Boeddhistische monnik stichtte Reiki van oeroude symbolen die hij trof in Sanskrietteksten en Boeddhistische symbolen. Drie of vier van de oorspronkelijke symbolen zijn onderdeel van de circa 20 symbolen van het systeem uit Atlantis.

Tijdens een meditatie werd een oeroude genezende formule opnieuw bekrachtigd. Reiki heeft zich daarna over de wereld verspreid als alternatieve behandelmethode, zowel voor anderen als in de vorm van zelfbehandeling. Reiki richt zich op lichamelijke en emotionele genezing en op persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Aan het begin van de 20ste eeuw was Reiki waar de mensheid aan toe was: Het is ook een prachtig helend systeem.

Reiki behandelt zowel de symptomen als de oorzaken van klachten. Het brengt je nauwer in contact met jezelf, heft blokkades in je op en bewerkstelligt dat je meer liefde voelt, zowel voor jezelf als voor anderen. De reiki energie is een verenigende kracht, die je dichter bij een staat van een-zijn brengt en je met al dat is verbindt.