Erik  (22 jaar)
Vanaf augustus 2010 kampte ik met merkwaardige lichamelijke klachten. Ze waren uitputtend en verwarrend. Ik was vooral licht in mijn hoofd en kreeg stevige buikklachten. Ik liet steeds meer stukjes van mezelf vallen en zat in een neerwaartse spiraal. Ik wilde hoop houden, maar ik voelde me zo slecht en werd depressief.
Ik was hard op weg om op te raken. In hoe diepe mate had ik niet eens door. Ik heb veel specialisten gezien op lichamelijk vlak en daarna vooral op geestelijk vlak. Weinigen konden echter iets toevoegen aan mijn begrip van de oorzaak van mijn klachten. Ik heb zelf een hoop geprobeerd om weer heel te worden, om mezelf terug te vinden.

Uiteindelijk ben ik bij de Kolibrie behandeld. Het was anders dan ik verwacht had. Ik berust mijn vertrouwen vooral op wetenschap en eigen ervaringen. Ik was sceptisch, maar na enkele consulten begon ik door de voor mij onbekende materie te zien, dat wat ik hoorde en ervoer echt was. En dat het verdrongen wordt door de reguliere gezondheidszorg. Toen ik me er helemaal voor kon openstellen begon ik me een stuk beter te voelen. Ik heb ook mijn persoonlijke zoektocht uitgebreid met, door Tineke aanbevolen, documentaires te bekijken en geweldige stukken te lezen van wetenschappers en wijsgeren. Het was voor het eerst dat ik écht begreep wat de woorden betekenden, en inspireerden me tot op geweldig niveau.

Lang heb ik het leven onderschat, en de energie die bestaat in alles wat is. Ik wens iedereen deze kennis toe. Ik neem dit voor de rest van mijn leven mee, want niemand is echt alleen en we zijn allen met elkaar en alles verbonden